Ви тут:
Суспільство 

Металеві стелажі: види та позитивні якості

Металеві стелажі: види та позитивні якості

Завжди актуальним залишається питання облаштування складських приміщень, де зберігаються різні типи товарів. Ідеальним варіантом для таких цілей є металеві стелажі, які відповідають всім нормам та вимогам. Завдяки великому різноманіттю пропонованих варіантів сучасними виробниками, можна не тільки раціонально використовувати робочу площу складу, але й оптимізувати продуктивність діяльності.

Плюси вибору та використання систем зберігання з металу

З пропонованих варіантів сучасних систем зберігання металеві стелажі є найнадійнішими, довговічними та ефективними. Їхня основна перевага полягає в підвищеній міцності, а це означає, що вони можуть витримувати будь-які вантажі. Вироби відрізняються простотою конструкції, легкістю збірки та розбирання, а також зручністю експлуатації.

Вибираючи металевий стелаж для організації складського приміщення, слід враховувати й інші переваги таких виробів:

  • великий термін служби, бо металеві елементи навіть при їх експлуатації в неопалювальних приміщеннях з високою вологістю не схильні до негативного впливу корозії;
  • великий запас міцності — гарантує цілісність розміщуваних вантажів;
  • не піддаються розвитку бактерій, тому їх можна використовувати для зберігання харчових продуктів;
  • привабливий зовнішній вигляд.

Вироби випускаються різних розмірів, що дозволяє вибрати оптимальний варіант за габаритами в залежності від площі приміщення та висоти стель.

Які види стелажів використовуються в складських приміщеннях

Для організації діяльності складів використовуються такі різновиди стелажів:

  1. Поличні — оснащені полками, на яких розміщуються різнотипні товари. Такі конструкції характеризуються універсальністю та комфортом використання.
  2. Фронтальні — використовуються на складах, які спеціалізуються на обороті однотипних товарів, які розміщуються на піддонах. На фронтальні стелажі навантаження та вивантаження товарів здійснюється з лицьового боку за допомогою спецтехніки.
  3. Гравітаційні — особливістю таких конструкцій є присутність роликового конвеєра, за допомогою якого піддони з вантажем під власною вагою переміщуються від зони навантаження до зони вивантаження.
  4. Мобільні — фронтальні стелажі на колесах. Відрізняються підвищеною зручністю експлуатації і дозволяють економити простір на складі.

Сталеві конструкції не тільки надійні та безпечні в експлуатації. Вони також пропонуються у великому різноманітті видів, що вважається основною їх перевагою.

Перейти до вмісту