Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Майже 51% освітян Полтавської громади вакциновані проти коронавірусної інфекції

Майже 51% освітян Полтавської громади вакциновані проти коронавірусної інфекції

У Полтавській громаді проти коронавірусної інфекції зробили щеплення більше 105 тис населення міста. Серед професійних груп найбільш вакцинованими лишаються працівники закладів охорони здоров’я. Медики міста охоплені вакцинацією на 86,1%. Первинна ланка вакцинована на 95%. Освітяни вакциновані на майже 51%. 

Про це повідомили у міській раді.

Вакцинація проводиться у 10 стаціонарних пунктах та 5 центрах масової вакцинації. Вакцинами: CoronaVac (близько 600 доз), AstraZeneca (більше 9 тис. доз), Комірнаті (виробництва Pfizer) (майже 4 тис. доз) і Moderna (майже 7 тис. доз). У вакцинальній кампанії задіяні 22 бригади медиків, 22 лікаря і 28 медичних сестер.

За попередній тиждень лабораторно підтверджених випадків у Полтаві – 83, за останній тиждень – 68. Показник захворюваності на 100 тис населення – 21,5. Станом на 2 вересня зареєстровано 10 випадків коронавірусної хвороби викликаної штамом Дельта. За даними Центру громадського здоров’я, цей штам в 1,6 раз більш контагіозний, а також в 1,45 раз збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування.

Перейти до вмісту