Ви тут:
Спорт Суспільство 

Формула-1: Гемілтон на останніх колах Гран-прі Росії здобув ювілейну перемогу

Формула-1: Гемілтон на останніх колах Гран-прі Росії здобув ювілейну перемогу

Ландо Норріс за лічені кола до фінішу Гран-прі Росії залишався лідером перегонів, але перегони все одно здобув чинний чемпіон Ф1.

Як повідомляє “Суспільне.спорт”, у Сочі пройшов уже п’ятнадцятий етап Формули-1 в нинішньому сезоні-2021.

У трійці лідерів за підсумками кваліфікації Гран-прі Росії не опинилось жодного із представників топ-3 рейтингу чемпіонату світу. Пілот Mercedes Льюїс Гемілтон показав четвертий результат, Макс Ферстаппен із Red Bull узагалі не став завершувати відбіркову гонку – він стартував у Сочі з останньої позиції через заміну силової установки на боліді напередодні змагань. А от Валттері Боттас попри сьомий результат у кваліфікації, розпочав Гран-прі лише 17-м – йому замінили мотор, за що пілот Mercedes також отримав штраф.


Таким чином із першого місця стартував лідер McLaren 21-річний Ландо Норріс, який вперше розпочинав гонку із поул-позиції, другим – Карлос Сайнс із Ferrari, а третім – Джордж Рассел із Williams.

Попри вигідну позицію після кваліфікації, утримати лідерство після екватору Гран-прі Норрісу не вдалось – лідером став гонщик “червоних биків” Серхіо Перес. Водночас поступово до місць на подіумі на високому темпі підбирались Гемільтон і Ферстаппен. Уже за 15 кіл до кінця гонки пілот Mercedes вийшов на друге місце, коли лідер Red Bull – із двадцятої позиції піднявся на шосту.
Після затривалої зупинки на піт-стопі Переса Норріс знову повернувся на перше місце, однак Гемільтон постійно скорочував відставання – на 38-му колі воно становило близько двох секунд. Водночас Сайнс тримався у топ-3, але не представляв загрози для лідерів – відставання було близько 30 секунд.

Намагаючись відірватись від Гемільтона, Норріс відібрав у гонщика Mercedes найкращий час кола, однак чим менше кіл залишалось до фінішу, тим більше скорочував відставання семиразовий чемпіон Формули-1.

Однак на 49-колі, коли вже в Сочі розпочався дощ, Гемільтон заїхав на піт-стоп, аби замінити гуму на проміжну, коли Норріс цього не зробив і продовжував лідирувати за 4 кола до кінця гонки.

Через занадто слизьку трасу Норріс не впорався з керуванням – його обійшов Гемільтон на свіжішій гумі, коли пілота McLaren розвернуло. Водночас Ферстаппен увірвався в топ-3 – він так само робив піт-стоп.

Через непрості погодні умови пілоти почали сходити. Водночас Норріс заїхав на піт-стоп, випустивши вперед Ферстаппена. Водночас Сайнс прорвався в трійку найкращих. При цьому слизька траса не вплинула на Гемільтона – він фінішував першим і здобув свою соту перемогу в кар’єрі у Формулі-1. До слова, лідер Mercedes став першим в історії гонщиком Формули-1, якому вдалось здобути сто звитяг на Гран-прі.

Перейти до вмісту