Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Фільм “Погані дороги” Наталі Ворожбит представлятиме Україну на премії “Оскар”

Фільм “Погані дороги” Наталі Ворожбит представлятиме Україну на премії “Оскар”

Фільм режисерки Наталі Ворожбит “Погані дороги” представлятиме Україну на 94-й премії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Українського оскарівського комітету.

Художній фільм “Погані дороги” складається з чотирьох новел. Події відбуваються на дорогах Сходу України протягом 2015 року. Кожна з новел розповідає про сильні стосунки між людьми, що виникають на фоні війни.

“Чотири розбиті дороги, чотири типи стосунків, питання любові, довіри, зради, ненависті, порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних. Перша історія відбувається на українському блокпості, де затримують озброєного директора школи, друга історія про закохану в українського військового місцеву дівчину, яку намагається стримати її бабуся. Третя новела про утримування в полоні української журналістки, і в четвертій розповідається про те, як швидко народжується насильство: молода дівчина на своїй машині збиває курку і хоче відшкодувати за це її господарям, які, користуючись ситуацією, намагаються відібрати в неї все”, – йдеться у повідомленні Українського оскарівського комітету.

Цього року обирали фільм від України 11 членів комітету. Три члени комітету не мали права голосувати через конфлікт інтересів, як члени творчої групи та дистриб’ютор фільмів-кандидатів.

Фільм Погані дороги отримав 5 голосів та додатково 3 бали, згідно правил Українського Оскарівського комітету (за світову прем’єру на фестивалі класу А, нагороду на фестивалі класу А та рецензії у міжнародних профільних виданнях).

У національному відборі також брали участь фільми: “Відблиск”, “Носоріг”, “Стоп-Земля”, “Чому я живий”. 

“Цьогоріч відбір був по справжньому конкурентним і драматичним: змагалися фільми, у кожного з яких є беззаперечні чесноти, необхідні для перспективної участі в оскарівських перегонах. В результаті Український оскарівський комітет певним чином підтвердив рішення кінокритиків і членів Української кіноакадемії, які вже віддавали “Поганим дорогам” свої призи”, – прокоментував рішення Голова Українського Оскарівського комітету Алік Шпилюк.

Фото: The Village Україна

Перейти до вмісту