Ви тут:
Спорт Суспільство 

Дубль Левандовського: “Баварія” розгромила “Динамо” у Лізі Чемпіонів

Дубль Левандовського: “Баварія” розгромила “Динамо” у Лізі Чемпіонів

Чинні переможці турніру не залишили шансів команді Мірчи Луческу.

Вчора, 30 вересня, завершилися матчі стартового туру групового турніру Ліги Чемпіонів. У групі Е київське “Динамо” у Мюнхені протистояло “Баварії”.

За інформацією УАФ, стартові хвилини підтвердили припущення, що киянам доведеться діяти здебільшого без м’яча. Робити це без травмованого Буяльського, відсутність якого Мірча Луческу на передматчевій прес-конференції назвав великою втратою, було ще важче. До того ж біло-сині неодноразово припускалися невимушених втрат на своїй половині поля, чим спрощували завдання для «Баварії».
Утім, першого небезпечного удару по воротах завдали саме динамівці. Завершуючи контратаку, Циганков пробивав із передачі Тимчика, але м’яч ліг під неробочу праву ногу, і постріл не вдався. У відповідь мюнхенці провели атаку з ударом Левандовського під поперечину — Бущан здійснив сейв, але після кутового рукою зіграв Сидорчук, і той-таки Левандовський з 11-метрового розмочив рахунок.

Читайте також: У Лізі чемпіонів “Шахтар” та “Інтер” зіграли внічию

Німці не поспішали будь-що-будь розвинути свій успіх, тримаючи гру під контролем та діючи в посередньому темпі. Підопічні ж Луческу вичікували можливості організувати контратаку, адже простору на половині поля «Баварії» було вдосталь. Але за відсутності у складі швидкісного форварда така методика не спрацьовувала, а чергова обрізка, цього разу Андрієвського, призвела до миттєвої зустрічної атаки, яка дозволила Левандовському оформити дубль.
Переважаючи суперників у всіх компонентах, господарі спокійно вели гру, періодично бомбардуючи ворота Бущана з різних дистанцій. Влучив у стійку Сане, а незадовго до перерви могли забити й кияни, які одного разу все ж вибудували якісну контратаку, але де Пена не переграв Ноєра.

Домінування чемпіонів Німеччини тривало й по перерві. Зрідка в «Динамо» траплялися спалахи, коли вдавалося дійти до штрафного господарів, але ці епізоди не мали розвитку. А одна зі спроб піти в атаку великою групою гравців призвела до контратаки та голу Гнабрі. На додачу ще й Сане з флангу закинув м’яч за комірець Бущану, а Чупо-Мотінг забив із другого поверху. Зрештою, підсумкова перемога «Баварії» вийшла переконливою й за рахунком (5:0), і за змістом.

У складі киян у матчі взяли участь футболісти, викликані на жовтневий збір національної команди України: Бущан, Тимчик (жовта картка, замінений на 46-й хвилині), Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко (замінений на 46-й хвилині), Циганков (замінений на 70-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 70-й хвилині).

Перейти до вмісту