Ви тут:
Суспільство Україна 

До середини вересня в Україні виявлятимуть до 2300 нових випадків Covid-19 на добу, – НАН

До середини вересня в Україні виявлятимуть до 2300 нових випадків Covid-19 на добу, – НАН

В останні три тижні захворюваність продовжувала зростати за всіма ключовими показниками. Темпи такого зростання нерівномірні й істотно відрізняються у регіонах. Темпи тижневого зростання кількості нових випадків хвороби та позитивних тестів перебували в межах 10-30%, число нових госпіталізацій зростало з темпом, близьким до 10% за тиждень.

Про це йдеться в оприлюдненому дослідженні “Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 1–14 вересня 2021 року (“Прогноз РГ-50″)”  НАН України.

За офіційною статистикою, на 31 серпня  середня кількість осіб, що одужують, склала 880 осіб на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих на 31.07.2021 року становить 1490 на день для України, що на 492 (49%) більше, ніж два тижні тому. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків становить 41 на добу, що на 16 випадків більше (67%), ніж 2 тижні тому. Кількість активних інфікованих (які ще не одужали) становить 24576, що відповідає аналогічному показнику за початок серпня 2020 року.

Починаючи з липня 2021 року, показники епідемічної динаміки нагадують значення річної давнини (пунктир на рис.1). Тоді як кількість летальних випадків із високою точністю накладається на значення рік тому, виявлених випадків хвороби нині виявляють у 1,5 раза менше, ніж рік тому (а середній вік хворих вищий), а позитивних ПЛР-тестів отримується одразу вдвічі менше.

Прискорилося зростання позитивності тестів (рис.2), що перевищила 7% у 7-денному усередненні.

Зберігається тенденція високої захворюваності серед молоді. Серед проведених госпіталізацій з підтвердженою хворобою понад 5% припадає на дітей і близько 10% – на осіб віком 18–34 роки. 

Найзагрозливішою є ситуація у Чернівецькій області, де захворюваність не лише найвища, а й має найвищі темпи поширення: кількість позитивних тестів і випадків хвороби за останні два тижні потроїлась, а число госпіталізацій – подвоїлось.

Повний текст дослідження

 

Перейти до вмісту