Ви тут:
Спорт Суспільство 

Чергова поразка: “Зоря” вкрай невдало стартувала у Лізі конференцій

Чергова поразка: “Зоря” вкрай невдало стартувала у Лізі конференцій

Команда Віктора Скрипника пропустила 3 м’ячі.

Як розповіли в УАФ, перший досвід знайомства українських клубів із Лігою конференцій вийшов невдалим — «Ворскла» та «Колос» не змогли подолати кваліфікацію. Тож «Зоря» мала нагоду покращити статистику представників вітчизняного чемпіонату в новому турнірі від УЄФА.

На початку матчу проти чинного чемпіона Норвегії луганці прагнули домінувати, постійно пресингуючи навіть воротаря суперників. Господарі періодично намагалися відповідати тим самим, і гра на ідеально рівному штучному газоні виглядала досить відкритою й жвавою.

У першому таймі спочатку частіше воротам загрожували футболісти «Буде-Глімту». Один тільки Сальтнес мав два моменти, але в обох випадках пробив не найкращим чином. Але коли підопічні Скрипника прилаштувалися до покриття, гострота з’явилася і в їхніх діях. Кабаєв кілька разів опинявся на ударній позиції, але не зумів прийняти оптимальне рішення, а Хомченовський пробив із далекої відстані небезпечно, але трохи невлучно.

Ближче до перерви ще кілька нагод не використали гравці норвезького клубу. Небезпечно підключався до атаки правий захисник Сампстед, а Берг із-за меж штрафного не влучив у ворота. Футболістам же «Зорі» за перший тайм так жодного разу й не вдалося віддати пас на вихід комусь зі своїх нападників та вивести їх на побачення з голкіпером.

Читайте також: Не стало відомого ексгравця та тренера “Ворскли”

Другий тайм розпочався з двох швидких м’ячів «Буде-Глімту». Сальтнес перестрибнув усіх після подачі кутового, а Сольбаккен розстріляв ворота, завершуючи стрімку атаку. Протидіяти суперникам, які відчули після цього ще більшу впевненість, луганцям стало ще важче.

На 60-й хвилині після перехоплення «Зоря» створила момент, але норвежці помилку опонента використали краще — Пеллегріно закинув м’яч за комірець Мацапурі. І лише в компенсований час Громов розмочив рахунок, реалізувавши вихід сам на сам після перехоплення та пасу Крістіана.

У грі брали участь півзахисники «Зорі» Булеца (замінений на 71-й хвилині) та Кочергін (жовта картка), які викликалися на вересневий збір національної збірної України.

Перейти до вмісту