Ви тут:
Суспільство Україна 

Більш ніж половина українців не планують вакцинуватись проти коронавірусу, – дослідження

Більш ніж половина українців не планують вакцинуватись проти коронавірусу, – дослідження

На початку нової хвилі захворюваності на COVID-19 рівень вакцинації в Україні  є вкрай низьким у порівнянні з європейськими країнами. 

Понад 56% дорослого населення країни не планує робити щеплення в найближчій перспективі. 

Такі дані опитування проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології впродовж 14–24 серпня 2021 р.

Дані опитування показують частку вакцинованих від COVID-19 осіб, майже ідентичну з офіційною статистикою, і становлять близько 18% дорослого населення країни, яке постійно проживає в Україні.

Цікавий і той факт, що респонденти, які не хворіли на COVID-19, вакцинуються або планують вакцинуватись значно рідше, аніж ті, які перехворіли на коронавірус.

 

Довідково:

Загальноукраїнське дослідження проведене Загалом було опитано 2001 респондент за вибіркою, що репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій). Вибірка репрезентативна за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Це дослідження здійснене експертами Фондy «Демократичні ініціативи» за фінансової підтримки Уряду Великої Британії у рамках проєкту «Оцінка впливу COVID-19 на стабільність та мирне врегулювання в Україні». Погляди, висловлені у цій публікації, належать її авторам і можуть відрізнятись від офіційної позиції Уряду Великої Британії.

Перейти до вмісту