Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

17 вересня – День рятівника: привітання керівників Полтавщини

17 вересня – День рятівника: привітання керівників Полтавщини

17 вересня в Україні 17 вересня відзначають День рятівника. 

Свято встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

“День рятівника” святкують працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, працівники інших спеціальних формувань, а також громадяни, які вносять свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький привітав рятівників Полтавщини з професійним святом.

Шановні рятівники Полтавщини!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем рятівника!

Ви постійно перебуваєте на передовій, відвойовуєте у стихій здоров’я людей, природні та матеріальні багатства. Тисячі наших співгромадян завдячують життям вашій мужності, відвазі та вірності професії. Також хотілося б відзначити громадян, які не мають відповідного фаху, але під час катастроф не побоялися допомогти іншим та врятували від загибелі.

У справжніх рятівників немає вихідних чи святкових днів, і навіть зараз ваші колеги стоять на сторожі можливих надзвичайних подій чи аварій, готові за першим сигналом тривоги кинутися у вир небезпеки. Численні приклади самовідданості та героїзму, виявлені під час ліквідації стихій, є найкращим свідченням того, що рятувальна служба області об’єднує міцних духом, загартованих часом і випробуваннями людей.

Переконаний, що професійні навички, витримка та досвід допомагатимуть рятівникам області й надалі успішно втілювати у життя гасло «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Бажаю міцного здоров’я, миру, злагоди та добра! Нехай ваші серця завжди повняться теплом людської вдячності і шани!

Вітання голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова з Днем рятівника.

Шановні рятівники! Щиро вітаю вас із професійним святом! Ви обрали одну із найбільш мужніх та небезпечних професій, якою можуть займатися лише сильні духом, сміливі та відповідальні люди. Адже для порятунку інших вам часто доводиться ризикувати своїм здоров’ям, а інколи й життям.

Висловлюю глибоку вдячність вам, шановні рятівники, за високий професіоналізм, людяність, гідне виконання службових обов’язків, врятовані людські життя та матеріальні цінності.

Переконаний,  що ви й надалі збагачуватимете кращі традиції своєї професії, віддано та сумлінно служитимете обраній справі.

Зичу всім вам щастя, здоров’я, миру і добра!

Нагадаємо, напередодні, 16 вересня, у Полтаві нагородили кращих рятувальників області.

Перейти до вмісту