Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

16 вересня у Полтаві розпочнеться тиждень мобільності

16 вересня у Полтаві розпочнеться тиждень мобільності

З 16 по 22 вересня Полтава приєднається до Європейського тижня мобільності – флагманської кампанії Європейської комісії з підвищення обізнаності щодо сталої міської мобільності.

Про це повідомили у міській раді.

Європейський тиждень мобільності, що уперше відбувся 2002 року, охоплює щораз більше країн – і не тільки у Європі. Полтава вперше приєдналася у 2015 році і відтоді щороку долучається до цієї ініціативи. Цього року (станом на 9 вересня) наше місто стало єдиним учасником від України (серед 2199 міст з 45 країн світу). Підтвердженням участі Полтавської міської територіальної громади є підписана міським головою Європейська Хартія, що констатує серйозність намірів працювати над реалізацією заходів у сфері міської мобільності.

У програмі Європейського тижня мобільності у Полтаві – 7 заходів (згідно програми), метою яких є популяризація немоторизованих видів транспорту та інноваційних заходів планування інфраструктури.

З 16 по 22 вересня серед школярів закладів загальної середньої освіти Полтавської міської територіальної громади проходитиме конкурс відеороликів «Крути педалі!» – з метою інформування про важливість використання велосипедів як екологічного виду транспорту, формування культури користування велосипедним транспортом та немоторизованими видами транспорту, розширення кругозору учнів у сфері велоінфраструктури (велодоріжки, велосмуги, велоСТО, велобокси, велопарковки і т.д.).

Також заплановано запуск онлайн челенджу #Poltavamobilityweek – із закликом доєднуватися до заходів в рамках ЄТМ.

Традиційно, 17 вересня, відбудеться акція «Осіння велокава 2021 #велосипедомнароботу» – флешмоб, що популяризує використання велосипеда як громадського транспорту. Учасники акції по дорозі на роботу зустрічатимуться на каву у кав’ярні «Місцевий Coffee» (вул. Соборності, 32).

18 вересня, у суботу, о 10:00, за участі першого заступника міського голови Валерія Пархоменка, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євгена Рички та секретаря міської ради Андрія Карпова, у Дендропарку відбудеться відкриття рекреаційного велопішохідного маршруту у Дендропарку. По завершенню офіційної частини учасники заходу здійснять велозаїзд по новому маршруту.

Родзинкою цьогорічного Європейського тижня мобільності у Полтаві буде «КолоФест», що відбудеться 19 вересня на ділянці вулиці Соборності від Будинку дворянського зібрання (кінотеатр Котляревського) до будівлі Петровського Полтавського Кадетського корпусу. З метою демонстрації альтернативного варіанту використання цієї частини дорожнього полотна «по кільцю» (в подальшому – перетворення на пішохідну зону) буде повністю перекрито частину дороги, а рух транспорту від Будинку зв’язку до Кадетського корпусу буде двостороннім (із застосуванням тролейбусами функції «автономного ходу»). На вільній від транспортного потоку ділянці дороги заплановано проведення виставки комунальної, поліцейської, пожежно-рятувальної, медичної та військової техніки, відведено локації для майстер-класів, воркшопів, арт-майстерень, спортивних та культурно-розважальних програм та ярмарку крафтової продукції місцевих виробників.

Завершуватиметься ЄТМ загальноміською акцією «День без автомобіля», що передбачає використання альтернативних видів транспорту для руху вулицями Полтави.

Перейти до вмісту