Ви тут:

10 професійних порад, як безпечно зняти квартиру

10 професійних порад, як безпечно зняти квартиру

Кількість бажаючих зняти квартиру щорічно зростає. З урахуванням можливості працювати віддалено, а також популярності подорожувати, на ринку з’являється все більше пропозицій про оренду квартир, в чому можна переконатися зайшовши на сайт DOM.RIA. Однак зі зростанням пропозицій, також збільшилася кількість недобросовісних шахраїв, які різними способами намагаються виманити гроші. Нижче ми опишемо 10 порад як зняти квартиру.

1. Де шукати пропозиції

Перше питання, яким задається бажаючий зняти квартиру – це де шукати? І справді, зараз існує безліч майданчиків і потрібно розуміти, де варто чи не варто шукати. Завжди потрібно віддавати перевагу найбільшим площадкам, адже крім того, що там з’являються найактуальніші оголошення, ці сайти перевірені часом, а відповідно – там безпечніше шукати квартири.

2. Вибір ріелтора

Якщо ви хочете зняти квартиру на довгий термін і робите це вперше, то мабуть краще звернутися до агентів з нерухомості. Зараз можна знайти хорошого фахівця, який візьме на себе всі клопоти з пошуку квартири і перевірки орендодавця. Однак, слід бути напоготові. Не забувайте, що комісія з оренди квартири – це їхній хліб, а відповідно, недобросовісний ріелтор може бути зацікавлений підібрати вам найдорожчі варіанти і переконувати, що кращих ви не знайдете. Перевіряйте оголошення самостійно для того щоб убезпечити свої гроші.

3. Пошук квартири самостійно

При самостійному пошуці квартир слід уважно вивчати оголошення. Звертайте увагу навіть на найдрібніші деталі. Оголошення повинно бути всеосяжним і відповідати на потенційні питання орендаря. Щоб безпечно зняти квартиру від власника не соромтеся задавати питання.

4. Перевірка фото квартири

Одним з найпоширеніших способів обману, є здача неіснуючих квартир. Фото для таких шахрайств зазвичай крадуть з інших оголошення і це можна перевірити. Скачайте кілька фото і завантажте їх в пошук Google Картинки. Якщо виявите точно такі ж фото на інших оголошеннях, значить перед вами шахраї.

5. Не відправляйте заставу

Також дуже поширений спосіб шахрайства. Перед тим, як зняти квартиру ніколи не можна відправляти заставу невідомим особам. Вони можуть вас переконувати в тому, що квартиру знімуть уже через годину або менше і щоб “зберегти” квартиру потрібно внести заставу.

Залишати гроші можна тільки після фізичного огляду квартири і перевірки документів.

6. Перевіряйте паспорт

Банальність, проте найпростіший спосіб перевірити орендодавця при оренді квартир – попросити показати оригінал паспорта. Уважно порівняйте зовнішність людини наживо і на фото. Перевірте місце фото на наявність слідів клею і т.д .. Нерідко бували випадки, коли просто вклеювали свої фотографії і видавали себе за власника. Не варто забувати що це серйозне порушення закону.

7. Уважність при огляді квартири

Постарайтеся максимально детально дізнатися про ремонт, комунікації і якість меблів та техніки. А краще візьміть з собою фахівця. Це допоможе в майбутньому зберегти гроші.

8. Право володіння квартирою

Запитайте у власника оригінал документа, що підтверджує право володіння помешканням. Щоб зняти квартиру безпечно, це маст-хев.

9. Дізнайтеся, хто ще прописаний в квартирі

Дізнайтеся, які родичі мають право володіння квартирою, і чи не проти вони вашого там проживання.

10. Не поспішайте знімати квартиру

Найпоширеніша помилка, яка зазвичай тягне за собою інші. Заспокойте свої емоції і постарайтеся прийняти рішення головою. Дайте собі хоча б кілька годин, перед тим як зняти квартиру на довгий термін.

 

Перейти до вмісту