Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Звання “Герой України” посмертно присвоєно полтавцю Святославу Горбенку

29 серпня, з нагоди  Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави Президент України Володимир Зеленський вручив батькам загиблого воїна присвоєне  звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно солдату-добровольцю, полтавцю Святославу Горбенку.

Народився Святослав Горбенко 26 грудня 1994 року в місті Полтаві. По закінченню КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 ім. І. Котляревського» навчався на філологічному факультеті – японська, англійська мови  Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди. 

У складі добровольчих військових формувань 2014 року пішов на фронт. З кінця вересня 2014 перебував у донецькому аеропорту разом з побратимами від Добровольчого українського корпусу «Правого сектора». Святослав Горбенко – один із «кіборгів» на військове прізвисько «Скельд».

Загинув Святослав 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького аеропорту. Рятуючи травмованого побратима, він був смертельно поранений осколком танкового снаряда. Синову посмертну нагороду отримали вчора з рук Президента України батьки Святослава Горбенка Сергій Олександрович та Лариса Вікторівна.

На честь Горбенко Святослава встановлена меморіальна дошка в Полтаві. 

Перейти до вмісту