Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство 

З 6 вересня полтавці можуть залишитись без гарячої води, – Полтаватеплоенерго

З 6 вересня полтавці можуть залишитись без гарячої води, – Полтаватеплоенерго

Вже з наступного понеділка, 6 вересня, газопостачання котелень та теплогенераторних “Полтаватеплоенерго” може бути припинено. Про це офіційним листом полтавських тепловиків повідомило АТ “Полтавагаз”.

Відповідна заява оприлюднена сьогодні (31 серпня, – ред.) на сайті Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства “Полтаватеплоенерго”.

Як повідомляє пресслужба “Полтаватеплоенерго“, через багаторазове поетапне збільшення АТ “Полтавагаз” вартості розподілу природного газу, упродовж останніх 2,5 років відбулося трикратне зростання вартості розподілу природного газу для ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”. Порівняно із вартістю розподілу природного газу у 0,67 грн/куб. (без ПДВ), закладеного у чинні тарифи “Полтаватеплоенерго” для надання послуг населенню, що набули чинності 1 січня 2019 року, його нинішня вартість тривалий час складає — 1,78 грн/куб.м (без ПДВ).

“Тож упродовж 2019-2021 років через таку незбалансованість тарифів у полтавських теплоенергетиків перед газорозподільчою організацією в особі АТ “Полтавагаз”, утворилася заборгованість у розмірі майже 55 млн грн, коштів на погашення якої у “Полтаватеплоенерго” немає”, – йдеться у повідомленні.

“Через наявну заборгованість, АТ “Полтавагаз” має намір відключити газоспоживаюче обладнання !Полтаватеплоенерго” від мереж газопостачання”, – повідомили у Полтаватеплоенерго.

У “Полтавтеплоенерго” наголошують, що 29 серпня набув чинності нещодавно підписаний Президентом України Закон України “Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу”. Цей Закон визначає процедуру врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій за спожитий природний газ, послуги з його розподілу та транспортування шляхом проведення взаєморозрахунків, реструктуризації та списання заборгованості. 

“Фактично, набуття чинності цим законом означає недопущення перерв у теплопостачанні і постачанні гарячої води через наявну заборгованість підприємств теплоенергетики перед газопостачальними і газорозподільними організаціями”, – заявили у пресслужбі “Полтаватеплоенерго”.

У підприємстві заявили, що: “всупереч рішенню Президента та із порушенням чинного законодавства України, АТ “Полтавагаз” здійснює тиск на комунальних теплоенергетиків Полтавщини і, вдаючись до шантажу залишити без гарячої води полтавців та населення і соціальну інфраструктуру області, намагається отримати борг “живими грошима”.

“Полтавські теплоенергетики таке ставлення оператора газорозподільної системи до ситуації що склалася вважають неприйнятним. Оскільки в умовах щоденного збільшення захворюваності на Covid-19 і прогнозованим із настанням осені загостренням епідситуації, гаряча вода для полтавців — це не просто зручність, а першочергова необхідність! До того ж, постійний ризик відключення, через наявні борги викликані незбалансованістю тарифів на теплопостачання, зайвий раз підтверджує необхідність приведення їх до економічно обґрунтованого рівня. І дуже прикро, що на практиці це означає необхідність їх підвищення”, – заявили у пресслужбі ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”. 

 

Перейти до вмісту