Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як сміх допомагає зміцнити імунітет, – розповіли вчені

Сміх вивільняє ендорфіни – гормони щастя, які допомагають позбутися роздратування і смутку. Дослідження британських психологів показали, що після перегляду смішного фільму рівень роздратування у людини знижується у декілька разів. Більш того, настрій випробовуваних піднімався від однієї думки про те, що скоро вони будуть сміятися, пише changeua.com.

Стресові ситуації в повсякденному житті б’ють по імунній системі, збільшуючи ризик інфекційних захворювань і хвороб серця. Таким чином, очікування веселих новин і сміх запобігають негативному впливу на імунну систему, захищаючи нас від хвороби.

Навіть 10 хвилин сміху можуть знизити кров’яний тиск і зменшити ризик виникнення холестеринових бляшок. Крім того, сміх стимулює мозок виробляти більше ендорфінів, нейротрансмітерів, які не тільки роблять вас щасливішими, а й зменшують відчуття болю.

Зміцненню імунітету сприяють і мінеральні речовини, особливо залізо, мідь, магній, цинк. Вони містяться в субпродуктах: печінці, нирках, серці, а також в горіхах, бобових, шоколаді.

фото ілюстративне https://acc.cv.ua

Перейти до вмісту