Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Як отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію: роз’яснення

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію – це документ, який використовується для закордонних подорожей та відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Він свідчить про те, що людина повністю вакцинована проти COVID-19.

У Національній службі здоров’я розповіли яким має бути свідоцтво та як його отримати.

“Міжнародне свідоцтво можна отримати лише в паперовій формі у сімейного лікаря чи в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я. Документ можуть одержати ті, кого щепили необхідною кількістю доз вакцини від COVID-19”. – зазначили у НСЗУ.

Читайте також: В Україні адаптивний карантин планують продовжити ще на два місяці

Що ще потрібно знати про міжнародне свідоцтво про вакцинацію:

– Для кількадозних вакцин видається лише після отримання останньої дози.

– У випадку отримання свідоцтва не одразу після щеплення, а шляхом звернення до лікаря, свідоцтво заповнюється на основі даних про щеплення, внесених до електронної системи охорони здоров’я.

– Заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також українською мовою.

– Бланк такого свідоцтва не обов’язково має бути жовтого кольору. Його можна роздрукувати на звичайному папері та заповнити вручну.

– Має містити персональні дані пацієнта (прізвище та ім’я латинкою записуватиметься так само, як у закордонному паспорті громадянина, або за правилами транслітерації), а також інформацію про вакцинацію (назва вакцини, дата вакцинації тощо).

– Обов’язково матиме офіційний штамп закладу охорони здоров’я та підпис лікаря. Має бути підписане пацієнтом або його уповноваженим представником.

– Термін дії свідоцтва – 180 днів.

Важливо! Не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з «імунними паспортами» чи «ковідними сертифікатами», які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття.

Перейти до вмісту