Ви тут:

Вода у відкритих водоймах Кременчука не відповідає стандартам якості

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 28 серпня показники мікробіологічної забрудненості річкової води у Кременчуці не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Зокрема, як інформує сайт Кременчуцької міськради, у річці Дніпро, центральний пляж – початок пляжу 21 000, кінець пляжу – 13 000, (допустиме значення – 10 000); у річці Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький», індекс ЛКП – початок пляжу – 6 200, кінець пляжу – 5 000, (допустиме значення – 5 000).

У Кременчуцькому відокремленому підрозділі ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» зазначають: індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, кременчужанам не рекомендують купатися на пляжі Дніпра та Сухого Кагамлика, а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту