Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Велогонщик з Полтавщини став призером Паралімпіади — 2020

Єгор Дементьєв здобув п’яту у кар’єрі нагороду Паралімпійських ігор.

Як повідомляє “Суспільне.спорт”, Україна здобула дванадцяту медаль Паралімпійських Ігор у Токіо. Велогонщик Єгор Дементьєв виграв “бронзу” у гонці переслідування.

Дементьєв підходив до Ігор у Токіо у якості паралімпійського чемпіона саме у перегонах переслідування. У 2016 році він випередив австралійця Алістера Донах’ю у фіналі, завдяки чому здобув “золото”.

Змагання у Токіо проходили у форматі кваліфікації, після чого мали відбутися бронзовий та золотий фінали. Дементьєв повинен був потрапити у топ-2 кваліфікації, щоб боротися за “золото”, та у топ-4, щоб взагалі мати шанс на медалі.

Читайте також: Паралімпіада — 2020: українка стала дворазовою призеркою ігор

Головними претендентами Дементьєва стали той-таки Донах’ю, а також француз Доріан Фулон – чемпіон світу у цьому виді спорту.
У кваліфікації Дементьєв посів третє місце. Він не зміг випередити ані француза, ані австралійця, через що у підсумку боровся за бронзову медаль Паралімпіади-2020.

Проте “бронзу” Паралімпійських Ігор український велогонщик здобув. У боротьбі з іншим французом Кевіном Ле Кунфом, Дементьєву вдалося вибороти медаль для себе.

Дементьєв народився 12 березня 1987 у Кременчуці. Єгор навчався спочатку в школі «Ада», а потім «Надії України». Закінчивши навчання у школі, він поступив до спеціалізованого училища з велосипедного спорту в Харкові, а потім КУЕІТУ, на програміста.

Перейти до вмісту