Ви тут:
Суспільство Україна 

Українські рятувальники, які борються з пожежами у Туреччині та Греції, роблять країні суперпозитивну репутацію, – Кулеба

Українські рятувальники, які борються з лісовими пожежами в Туреччині та Греції, роблять нашій країні суперпозитивну репутацію. У грецьких і турецьких ЗМІ з’явилося багато захоплених і подячних згадок України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у фейсбуці.

“Звісно, ми ухвалили політичне рішення підставити друзям плече не заради вигоди, а тому що так роблять друзі. Але не можна не визнати, що зараз українські пілоти та пожежники героїчно роблять Україні супер позитивну репутацію в Туреччині та Греції. Що ще раз підтверджує – долучитися до просування інтересів України у світі може кожен”, – написав Дмитро Кулеба.

Також він зазначив, що ЗМІ Туреччини та Греції густо рясніють згадками про Україну. Наприклад:

“Справжній друг пізнається в біді. Ми дякуємо дружній країні Україні та її народу за підтримку. Туреччина завжди підтримувала Україну, і Україна сьогодні з Туреччиною. Співпраця між двома країнами завжди триватиме”, – Фатих Дюзгюн, турецький пілот-координатор пожежних літаків, що прибули з України.

“Нам неоціненно допомогли 200 пожежників з України та Румунії, які після прибуття зайшли прямо в найгірше полум’я. Вони працювали без зупинки всю добу, поки все не загасили. Якби не вони, все б згоріло. Ми їм зобов’язані”, – Аргиріс Ліаскос, мер найбільш постраждалого порту Мантуді на грецькому острові Евія (найбільші пожежі вирують саме на цьому острові).

Перейти до вмісту