Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У виконкомі Кременчука обговорили зміни до Положення про інформаційні ресурси міста

Сьогодні на засіданні робочої групи з питань реалізації Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» розглядали проєкт регуляторного акта «Про затвердження «Положення про інформаційні ресурси міста Кременчука».

Про це інформує сайт Кременчуцької міськради.

Необхідність у внесенні змін до рішення «Про затвердження «Положення про інформаційні ресурси міста Кременчука», затвердженого Кременчуцькою міською радою 28 січня 2014 року, виникло у зв’язку з добровільним приєднанням Потоківської сільської територіальної громади Кременчуцького району Полтавської області (сіл Потоки, Соснівка, Придніпрянське і Мала Кохнівка) до Кременчуцької міської територіальної громади, а також з урахуванням змін у законодавстві України.

Основними цілями прийняття цього регуляторного акта є: формування єдиного інформаційного простору цифрової платформи Кременчуцької міської територіальної громади, спрощення доступу до відкритих даних; зменшення нерівності в доступі до інформаційних ресурсів, насамперед осіб, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, маломобільних груп населення, малозабезпечених верств населення; забезпечення раціонального та ефективного занесення даних і використання інформаційних ресурсів, здійснення пошуку, отримання, передавання, збирання, обробки, накопичення, зберігання, розповсюдження та надання інформації, а також захисту інформації; функціонування системи електронного документообігу як інформаційної системи, призначеної для організації інформаційного обміну тощо.

Положенням про інформаційні ресурси буде врегульовано питання щодо прав і обов’язків учасників правовідносин, а саме суб’єктів владних повноважень, підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності та суб’єктів господарювання територіальної громади Кременчуцької міської територіальної громади, при здійсненні електронної взаємодії – користувачами цифрової платформи Кременчуцької міської територіальної громади.

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко зазначив, що у Кременчуці вже багато років успішно працює система управління базами даних на основі геоінформаційної технології, яка забезпечує прийняття управлінських рішень – Управлінська геоінформаційна система (УГІС). На її платформі працює Кременчуцький ЦНАП, який є одним із кращих в Україні. Цю управлінську геоінформаційну систему придбали і успішно використовують й інші міста України. В той же час комунальне підприємство «Міськоформлення» постійно працює над її вдосконаленням.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту