Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві завершили будівництво підземного паркінгу для карет швидкої допомоги

Новий підземний паркінг розташований у Полтаві на місці старого гаража для автомобілів швидкої медичної допомоги, поряд із новозбудованим кардіоцентром. Площа паркінгу збільшена майже вдвічі – до 2400 квадратних метрів. Він розрахований на 50 «швидких». На його даху облаштували мініпарк для пацієнтів кардіоцентру.

Читайте також: Новий підземний паркінг у Полтаві вміщуватиме пів сотні карет швидкої допомоги (відео)

«Будівництво підземного паркінгу для карет швидкої допомоги – завершено! Це один із найважливіших об’єктів будівництва для медичної сфери Полтавщини. Зараз готується документація для введення його в експлуатацію. Передбачили, що на даху паркінгу буде облагороджена зелена територія для пацієнтів нового обласного кардіоцентру – для відпочинку людей. Саме таку розвинену медицину ми передбачили в Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року» , – розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Під час будівництва паркінгу використали бентонітові мати – при потраплянні вологи вони розбухають і затримують воду, не пропускаючи її в будівлю. Такий вид гідроізоляції заміняє один метр глиняного замка. Будівельники використовували й спеціальний бетон водонепроникністю W6, який теж не пропускає вологу. Товщина стін сягає пів метра, а щоб зробити котлован під новий паркінг, викопали 14 тисяч кубів землі.

Читайте також: Підлоги для паркінгів від компанії “Стоунхендж”

Проєкт реалізується в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» й фінансується коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Об’єкт планують здати в експлуатацію найближчим часом.

Перейти до вмісту