Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрили оновлену амбулаторію сімейної медицини

20 серпня відкрили оновлену амбулаторію сімейної медицини № 7 «Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Полтавської міської ради».

Про це повідомили у міській раді.

Незабаром у районі Павленківського парку буде розбудований новий великий житловий мікрорайон, тому у такому місці вкрай важливо відкривати сучасні сімейні амбулаторії для підтримки життя і здоров’я людей, – зауважив Олександр Мамай.

Тож, оновлена амбулаторія знаходиться у приміщенні колишнього ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод», у центрі майбутнього великого житлового мікрорайону. Тепер приміщення амбулаторії значно більше за площею, добре облаштоване, розташоване на першому поверсі, адже це дуже зручно для пацієнтів, на вході є пандус, а в подальшому встановлять підйомник.

За словами заступниці директора «Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Полтавської міської ради» Олени Побуховської, нова амбулаторія приєднана до бази та мережі інтернет. Кожне робоче місце лікаря облаштоване комп’ютерною технікою, що дає змогу лікарю вести прийом пацієнтів, виписати направлення до профільних спеціалістів, або ж оформити лист непрацездатності.

Загалом у цій амбулаторії працює 10 сімейних лікарів, які обслуговують понад 15 тисяч населення. Тут є маніпуляційний кабінет, денний стаціонар та окремо ізолятор для пацієнтів з підозрою на COVID-19. Амбулаторія забезпечена новим обладнанням: є електрокардіографи, телекарди, апарат для безконтактного вимірювання внутрішньоочного тиску, який особисто випробував і міський голова. Крім цього, в амбулаторії при необхідності роблять швидкі тести для визначення антигенів основних інфекційних хронічних захворювань.

Перейти до вмісту