Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві при храмі УГКЦ завершився духовно-екологічний дитячий табір “Дороговказ: Веселі канікули з Богом”

З 23 по 29 серпня у Полтаві на базі молодіжної платформи «Дзиґа HUB» відбувався дитячий духовно-екологічний табір «Дороговказ: Веселі канікули з Богом». Його учасниками були діти віком 5-12 років.

Таборовий провід цього разу очолювали священники, парафіяни та учасники полтавської молодіжної організації «Українська молодь — Христові». Про це повідомили у Прес-службі Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у м. Полтава отець Юрій Кролевський розповідає, що цього року аніматорами дитячого табору вже були усі ті, які виростали при полтавській парафії та колись самі були учасниками дитячих парафіяльних таборів:

— Ми з гордістю споглядали на чітку організацію табору нашими аніматорами, які підійшли до його проведення з великою відповідальністю та натхненням.

Кожного дня усі брали участь у Божественній Літургіїї, священники проводили катехизації, аніматори – організовували перегляд повчальних фільмів на екологічно-християнську тематику, банси та спортивні ігри.

Головний аніматор табору Владислава Ващенко безмежно вдячна за можливість «бути наставником» молодшому поколінню, адже діти — наше майбутнє:

— Тиждень табору пройшов дуже швидко, діти ділилися своєю любов’ю та відкритістю, а ми у свою чергу намагалися допомогти їм пізнавати Бога та навколишній світ.

Слід зазначити, що учасники табору взяли участь у цікавих майстер-класах з виготовлення піци у полтавській піцеріїї «У сестер» та з виготовлення шоколаду й смаколиків у «Львівській майстерні шоколаду». Також усі взяли участь у захоплюючій мандрівці до Екопарку у с. Ковалівка.

Під час таборування, аніматори навчали дітей любити Бога, ближнього, навколишній світ та Україну.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті отець Максим Кролевський переконаний, що цьогорічний табір вдався:

— Дитячий табір — це один з моментів зустрічі дитини з Богом, коли вона краще може запізнатися з християнськими цінностями, зрозуміти усе духовне багатство парафіяльної спільноти, що ми є родина!

На завершення дитячого табору, аніматори з дітьми підготували невеличку культурно-мистецьку програму для парафіян та батьків Свято-Троїцького храму УГКЦ у м. Полтава. А згодом усі могли поспілкуватися, поділитися своїми думками та враженнями від табору за святковим парафіяльним столом.

Довідка: «Дороговказ: Веселі канікули з Богом» — парафіяльна ініціатива, яка допомагає дітям розпізнати таланти, стати креативнішими та винахідливішими, краще зрозуміти, проаналізувати християнські цінності для власного особистісного розвитку.

Одна з головних цілей проекту — допомогти підростаючому поколінню поглибити розуміння суспільних істин, переосмилити християнську ідентичність.

Перейти до вмісту