Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві при храмі УГКЦ стартував духовно-екологічний дитячий табір “Дороговказ: Веселі канікули з Богом”

З 23 по 29 серпня у Полтаві на базі молодіжної платформи “Дзиґа HUB” проходить дитячий духовно-екологічний табір “Дороговказ: Веселі канікули з Богом”. Його учасники — діти віком 5-12 років.

Таборовий провід очолюють священики, парафіяни та учасники полтавської молодіжної організації “Українська молодь — Христові”, повідомили у прес-службі Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві, отець Юрій Кролевський радіє, що цього року, незважаючи на досить складну епідеміологічну ситуацію у Полтаві, все ж вдалося розпочати дитячий табір.

“Нам було дуже сумно, що минулого року ми не змогли організувати табір, оцінюючи складну ситуацію з пандемією у Полтаві. Чесно кажучи, ми усі дуже сумували з цього приводу разом з батьками та дітьми, бо вже звикли до щорічного таборування як до чогось природнього”

Учасники табору переглянуть християнські стрічки та мультфільми на християнську тематику, про екологію й духовність. Аніматори вчитимуть їх любити Бога, ближнього, навколишній світ та Україну.

Головний аніматор табору Владислава Ващенко вважає, що бути аніматором — це ділитися любов’ю та часом:

“Водночас це вчитися любити від найкращих митців цієї справи — дітей”

Заходи завершаться у неділю. У програмі табору: щоденна участь у Службі Божій, уроки християнської етики, ігри та змагання, майстер-класи, банси, перегляд фільму, подорож до одного з приватних екопарків у Полтавській області.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті отець Максим Кролевський переконаний, що такі табори важливі та потрібні для сучаних дітей.

“Бо сам табір може стати добрим моментом для пізнання багатьох християнських цінностей та істин, які мали би формувати світогляд сучасної дитини. Також діти вчаться творити міжособисту комунікацію з внутрішнім та зовнішнім світом, природою та формуються як  зрілі, відповідальні християни”

“Дороговказ: Веселі канікули з Богом” відбуваються у Полтаві по вулиці Липневій, 32 (район заводу ГРЛ).

Довідка: “Дороговказ: Веселі канікули з Богом” — парафіяльна ініціатива, яка допомагає дітям розпізнати таланти, стати креативнішими та винахідливішими, краще зрозуміти, проаналізувати християнські цінності для власного особистісного розвитку.

Одна з головних цілей проекту — допомогти підростаючому поколінню поглибити розуміння суспільних істин, переосмилити християнську ідентичність.

Перейти до вмісту