Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

У Полтаві просто неба покажуть фільм “Пульс”

28 серпня у Прирічковому парку Полтави транслюватимуть стрічку “Пульс”. Драма заснована на реальній історії української спортсменки Оксани Ботурчук.

Транслювати фільм просто неба розпочнуть о 20.00, повідомляють організатори.

Кінофестивальна міжнародна прем’єра стрічки відбулася 29 січня 2021 року на американському кінофестивалі Flathead Lake International Cinemafest.

У основі сюжету спортивної драми “Пульс” лежать реальні події. Головна героїня фільму – заслужений майстер спорту України, параолімпійська чемпіонка 2008 року, п’ятиразовий срібний та бронзовий призер ігор 2012 та 2016 років. Готуючись до зйомок фільму, творча команда постійно взаємодіяла з Оксаною Ботурчук. Українська акторка Наталія Бабенко, яка зіграла Оксану Ботурчук, одразу після затвердження на головну роль почала інтенсивні тренування. Аби набути спортивної форми, достатньої для роботи над фільмом, їй знадобилося пів року. Знімали картину у Києві та на Київщині.

У фільмі зображається спортсменка, яка живе в маленькому містечку і мріє потрапити на Олімпіаду. Її спортивна кар’єра тільки починається, але в результаті автомобільної аварії дівчина отримує важкі травми та практично позбавляється зору. Здається, тепер у неї немає шансів не тільки на кар’єру в спорті, а й на нормальне життя. Але Оксана не здається: крок за кроком, за підтримки рідних, друзів і тренера вона рухається до своєї мрії, долає перешкоди, щоб перемогти на Паралімпійських іграх.

Режисером фільму “Пульс” став Сергій Чеботаренко. Активну участь у роботі над проєктом брала й сама Оксана Ботурчук. Спортсменка консультувала авторів Ярослава Войцешека та Максима Черниша під час написання сценарію, а також працювала з акторами та знімальною групою, щоб максимально точно відтворити реальні тренування професійних спортсменів, а також нюанси, пов’язані з моторикою та поведінкою людини, яка частково втратила зір.

На екрани українських кінотеатрів стрічка вийшла 22 липня. Також фільм покажуть і на телебаченні – 29 серпня прем’єра відбудеться на телеканалі “1+1” о 20:10.

 

 

 

Перейти до вмісту