Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві борги щодо виплати заробітної плати мають 11 підприємств

Про погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат говорили на засіданні міської комісії з питань погашення заборгованості Полтавської міської ради.

За статистичними даними по економічно активних підприємствах станом на 1 січня 2021 року заборгованість з виплати заробітної плати мали 5 підприємств на загальну суму 10604,2 тис.грн. За статистичними даними станом на 1 липня поточного року заборгованість з виплати заробітної плати мають 11 підприємств на загальну суму 15739,0 тис. грн, інформує сайт Полтавської міської ради.

На засіданні заслуховувались проблеми присутніх підприємств щодо виникнення заборгованості та шляхи її погашення. На жаль, найбільшим підприємством-боржником залишається ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів. Але є і позитивні зміни. Чотири підприємства повністю ліквідували заборгованість, а саме: Полтавська обласна організація УТОС, ДП «Полтавський облавтодор «ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»; КАТП Полтавської обласної ради, ТОВ «Полтаваспецмонтаж».

Станом на сьогодні по таких боржниках як: ТОВ «Топ Оіл Сервіс Компані», ПП «Тотал спорт», ТОВ виробничо-комерційна фірма «Актеон» відсутня будь-яка комунікація, телефонний зв’язок відсутній, поштова кореспонденція не отримується. Таким чином не відома причина заборгованості, немає відомостей про найбільших дебіторів, чим унеможливлюється будь-яке сприяння у вирішенні проблеми.

Комісія прийняла рішення звернутися до Управління Держпраці у Полтавській області для отримання адресних даних цих підприємств.

Перейти до вмісту