Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці обрали переможців загальноміського конкурсу “Вишиваний Кременчук”

З нагоди Дня Незалежності України у липні-серпні поточного року у Кременчуці проходив традиційний загальноміський конкурс вишиванок “Вишиваний Кременчук”.

Організували його виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, департамент у справах сімей та дітей, управління культури і туризму, інформу сайт Кременчуцької міськради.

Цього року участь у конкурсі взяли 22 майстри вишивки. Вони представили членам журі 34 свої роботи. Презентація вишиванок проходила у великій залі Будинку дитячої та юнацької творчості.

Учасників конкурсу привітав начальник департаменту у справах сімей та дітей Андрій Макаров. Він подякував авторам вишиванок за продовження українських традицій і культури, збереження і примноження духовної спадщини нашого народу.

Після презентації робіт члени журі визначили переможців у кожній з 9 конкурсних номінацій: «Краща доросла вишиванка (сукня)», «Краща дитяча вишиванка (сукня)», «Краща родина у вишиванках», «Кращий вишитий рушник», «Краща оригінальна вишивка національного спрямування (картина, скатертина, серветка, тощо)», «Краща автентична (старовинна) вишиванка», «Краща вишиванка з бісеру», «Кращий національний головний убір».

За результатами інтернет-голосування буде також обрано переможця у номінації «Глядацьких симпатій».

Оголошення і нагородження переможців відбудеться 24 серпня 2021 року о 17.00 год. на літній сцені парку культури та відпочинку «Придніпровський».

Перейти до вмісту