Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці енергомодернізують будівлі закладів освіти

У рамках реалізації проєкту підвищення енергоефективності громадських будівель Кременчука у дитячому дошкільному закладі № 23 вже встановили 13 нових металопластикових вікон. Також ведуться роботи щодо утеплення та фарбування будівлі дошкільного навчального закладу.

Понад 15 вікон замінили і в дитячому дошкільному закладі № 2. Тут виконано близько 40 % робіт з енергомодернізації, роботи з утеплення та фарбування фасаду будівлі тривають.

Як повідомляє сайт Кременчуцької міськради, проєкт комплексної енергомодернізації громадських будівель охоплює 67 закладів освіти та медицини. Реалізується програма за кошти європейських партнерів, в тому числі і 1,5 млн. євро грантової допомоги. Таке масштабне утеплення шкіл, садочків та лікарень ініціювали міський голова Віталій Малецький та народний депутат України Юрій Шаповалов.

На черзі роботи зі встановлення індивідуальних теплових пунктів у навчальних закладах. Це дасть їм можливість додатково економити 10-15 % теплової енергії.

Загалом, на даний час у 32 з 67 об’єктів, де заплановано енергомодернізацію будівель, вже встановлено вікна, тривають внутрішні роботи з відновлення відкосів та зовнішнього утеплення дитячих садочків. Роботи планують завершити до початку опалювального сезону.

Перейти до вмісту