Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

Цьогоріч урожайність зросла на 15%: на Полтавщині зібрали 1,7 млн тонн ранніх зернових

У Полтавській області цього року вже зібрано 1,7 мільйона тонн ранніх зернових, що 315 тисяч тонн більше, ніж минулого року. Урожай зібрали на третині сільськогосподарських угідь.

Підсумки жнив-2021 підбили на виїзній нараді в ПП “Нива” в селі  Баранівка Шишацької громади, повідомили у Полтавській ОДА.

“Цьогорічним урожаєм можемо пишатися. Показник доволі високий. Також бачимо й позитивну динаміку врожайності порівняно з минулим роком, вона зросла більше ніж на 15%. Позитивною є й динаміка щодо збереження площ озимих культур”, – наголосив заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Він вручив головному інженерові сільськогосподарського підприємства “Нива” Петрові Руденку відзнаку Президента України “Медаль за працю і звитягу”.

Також Євген Греков ознайомився роботою багатогалузевого підприємства “Нива”, яке працює 21 рік. На площі 1500 га висівають соняшник, ячмінь, кукурудзу, пшеницю, овес, гречку, просо.

“У нас є молочне стадо. За рік отримують 5,5 тисяч тонн молока. Є вівці, гуси, качки. Всі проблеми, які в нас виникають, намагаємося вирішувати на місці, – сказав директор ПП “Нива” Андрій Цьова. – У господарстві є своя пасіка та 5 га садка, де ростуть яблука, сливи, персики, черешні, малина”.

Євген Греков додав, що підприємство бере активну участь у соціально-економічному розвитку громади.

“У господарстві збережено тваринництво, незважаючи на всі складнощі галузі. Наше завдання активно співпрацювати, щоб і надалі розвивати тваринництво, і не лише зберегти існуюче поголів’я, а й збільшувати його”, – сказав Євген Греков.

Такі виїзні наради облдержадміністрація проводить щотижня. Наступного планують відвідати Глобино.

Фото: Полтавська ОДА 

Перейти до вмісту