Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“То любов моя вірші пише…”: на Полтавщини презентували збірку віршів поетеси Людмили Василик

6 липня в селі Рашівка Миргородського району відбулася презентація першого повного зібрання віршів Людмили Василик (1962-2017). До книги увійшло більше сотні віршів, давно знаних її землякам.

З середини 1990-х років лірика поетеси з’являлася в місцевих газетах «Гадяцький вісник», «Мистецьке гроно», а також на сторінках всеукраїнських видань, таких як газета «Українка», літературний збірник «Лесині джерела». І ось, нарешті, було представлено повне зібрання віршів для читачів.

Презентація книги відбулася завдяки місцевим ентузіастам та донці поетеси Оксані Сімінько.

«Їй було 27 років, коли тяжка хвороба несподівано затьмарила світ, відібрала сили, стерла усмішку з вродливого обличчя, – розповіла близька до поетеси Ольга Стасовська. – Певний час перебувала на межі між смертю та життям, і зненацька заговорила віршами, яким довіряла свій біль, і жаль, і відчай, і любов».

Лірика поетеси представлена різноманіттям жарів: від інтимної до патріотичної. Особливе місце в творчості Людмили Василик займає рідне село, краса природи Полтавщини. Вірші відрізняються живими образами, з якими пов’язана широка палітра почуттів авторки, що робить її творчий спадок особливо цінним.

«Хочеться вірити, що ці прості душевні вірші знайдуть своїх читачів. Ми пишаємося талановитою землячкою, чиї вірші запалюють іскру любові в серцях її шанувальників», – додає одна з організаторів презентації Юлія Кобізька.

Вже до кінця серпня збірки передадуть до районної та обласної бібліотек.

Перейти до вмісту