Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Шахтар” зіграв внічию з “Монако” та пройшов до групи Ліги Чемпіонів

“Гірники” зуміли відіграти два м’ячі.

Як повідомляє пресслужба “Шахтаря”, від перших хвилин футболісти «Монако», яким необхідно було відігравати відставання, очікувано пішли вперед: вони більше володіли м’ячем і намагалися пресингувати донеччан по всьому полю. Такий тиск забезпечив гостям результат: на 18-й хвилині Пятов відбив удар Фолланда в ближній кут, але ніхто не зумів завадити Бен-Єддеру добити м’яч у майже порожні ворота. «Гірники» спробували налагодити свою комбінаційну гру, проте в першому таймі гольових ситуацій біля воріт Нюбеля так і не створили. Натомість монегаски незадовго до перерви знов активізувалися: спочатку Бадіашиле пробив у штангу, а вже за кілька хвилин Бен-Єддер замкнув навіс Кайо та оформив дубль.

Отримавши необхідні настанови Де Дзербі в роздягальні, футболісти «Шахтаря» вийшли на другий тайм геть з іншим настроєм: повернули собі контроль над грою і взялися шукати свої шанси поблизу штрафного гостей. Соломон з гострого кута не влучив під поперечину, а Марлон після розіграшу кутового пробив трохи вище воріт. У відповідь Бен-Єддер ледь не відзначився знов, але Пятов не дозволив французові оформити хет-трик. Тренерський штаб «гірників» освіжив атакувальні сили, випустивши Марлоса – і ця заміна виявилась доленосною. На 74-й хвилині саме Марлос точним ударом у ближній кут завершив гарну комбінацію Траоре й Патріка – 1:2. Кінець основного часу команди провели обережно, однак на останніх хвилинах монегаски мали нагоди завершити все на свою користь, ось лише Марлон у підкаті заблокував удар Фолланда буквально з одного метра, а в наступному епізоді постріл німецького форварда парирував Пятов.

У додатковий час суперники обмінювались атаками, щоправда, до реальних моментів справа не доходила. Головною загрозою з боку гостей лишався Фолланд, проте й він бив повз ціль. В екстратаймі Де Дзербі кинув у бій Кривцова та Фернандо, однак найактивнішим у «Шахтаря» був Михайло Мудрик, який дебютував у єврокубках. Він настирливо шукав свій шанс, і на 114-й хвилині саме після прострілу Мудрика м’яч зрикошетив від Агіляра й залетів до сітки воріт монегасків – цей гол виявився вирішальним.

2:2 – «Шахтар» у неймовірному протистоянні проходить «Монако» і стає учасником групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.
Жеребкування відбудеться сьогодні, 26 серпня, у Стамбулі о 19:00.

Перейти до вмісту