Ви тут:
Спорт Суспільство 

“Шахтар” — “Монако”: чи зможуть українці пробитися до групового турніру Ліги Чемпіонів

Український клуб сьогодні може оформити свій черговий вихід до головної стадії турніру.

Матч плей-оф Ліги чемпіонів відбудеться сьогодні у Харкові. Слід зазначити, що раніше матч планувалося провести на НСК “Олімпійський”, однак через масштабний концерт до 30-річчя Незалежності України гру довелося перенести на інший стадіон.

Початок матчу – 22:00. Ціна квитків — від 100 до 800 грн. Матч транслюватиме Megogo.

За інформацією букмекерської контори Vbet ставки на можливий успіх господарів поля приймаються з коефіцієнтом 2.9, нічию — 3.3, а можливу перемогу “Монако” оцінили у 2.35).

Читайте також: Представницю футзалу Полтавщини визнали кращим бомбардиром чемпіонату України

Як повідомляє 24 футбол, після першого матчу Роберто Де Дзербі скаржився, що його підопічним не вистачає функціональної готовності для того, аби на рівних грати проти Монако понад 25-30 хвилин. Все ж, мова йде про команду, яка била ПСЖ й Ліон у чемпіонаті й відбирала очки у Лілля. Втім, на старті нинішнього сезону монегаски капітально провалюються – колектив Ніко Ковача опустився у зону вильоту, не вигравши жодного з трьох матчів Ліги 1 проти слабеньких суперників. Нічия з Нантом та поразки від Ланса й Лор’яна наклалися на фіаско з Шахтарем, тож зараз хорватський наставник ризикує кріслом. Виліт з ЛЧ може стати останньою краплею – в Монако тренерів змінюють часто й швидко.

Переоцінювати проблеми у таборі суперника, однак, не варто. Підопічні Ніко Ковача виглядали цілісним і доволі агресивним колективом, створивши не менше п’яти гольових нагод з позиційних атак, хоча цей компонент завжди вважався слабким місцем Монако. Після пропущеного голу команда підняла інтенсивність пресингу (він є найкращим у Франції) і перекусила центр поля, а донеччани притиснулись до власного штрафного. З іншого боку, всередину монегасків пускали рідко – проблеми з просуванням м’яча у них відчуваються, тож доводиться компенсувати дальніми ударами.

Перейти до вмісту