Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Понад 100 мільйонів гривень: на Полтавщині приватизували Вишняківський спиртзавод

Вишняківський спиртовий завод ДП “Укрспирт” приватизований. Усі етапи – від проведення аукціону, підписання протоколу про його результати, укладення договору купівлі-продажу, перерахунку коштів і до підписання акту приймання-передачі – пройдені.

Про це повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Євген Греков.

Цей об’єкт на аукціон виносили тричі. За активи підприємства змагалися троє учасників. Ціна зросла майже вчетверо – зі стартових 21 176 878 грн до кінцевих 83 600 000 грн. Переможець аукціону – ТОВ “Віденський млин”.

4 серпня акт приймання-передачі об’єкта підписали в.о. начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Дмитро Михайленко й директор ТОВ “Віденський млин” Ірина Лимар. Це стало завершальною стадією процедури приватизації.

Підприємство перерахувало до державного бюджету 100 мільйонів 320 тисяч гривень з урахуванням ПДВ.

Ціна активу стала найбільшою ціною приватизації об’єкта за всю історію Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях.

“Наразі це найдорожчий об’єкт малої приватизації на Полтавщині. Переможець аукціону отримав у власність У його власність перейшли будівлі та споруди загальною площею 9357,8 кв. м – виробничі корпуси, матеріальні склади, адмінбудівлі, цехи, майстерні – більше 30 об’єктів нерухомого майна, а також понад 500 одиниць устаткування й кілька транспортних засобів”, – зазначив Євген Греков.

Нагадаємо, у серпні у межах малої приватизації проведуть аукціони по трьох об’єктах.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту