Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Під Полтавою пройшла 23-я поспіль “Студентська республіка”

З 30 липня по 1 серпня 2021рна БВ «Сенегал» (с. Нижні Млини) у форматі наметового містечка проходив Полтавський обласний етап ХХІІІ Міжнародної програми «Студентська республіка» на тему: «Інакша Полтавщина — для Нової України».

Уже 23-й рік поспіль, без перерв на карантин чи владні негаразди полтавські республіканці проводять центральну смислову подію регіону, під час якої протягом кількох діб конструюють майбутнє Полтавщини. А цьогорічна тема — підсумок напрацювань республіканців за всі роки діяльності.

Три дні учасники дискутували про необхідність кардинальних та прогресивних змін, виклики перед світом, візію інакшої України, роль громадян і громад в її побудові та власне як побудувати Інакшу Полтавщину та Україну для Нового світу.

У посилення дискусії про майбутнє Полтавщини й України свої факультативні доповіді під час Студреспубліки провели відомі експерт(к)и: політолог Андрій Окара, громадська діячка Ганна Кіященко та фахівчиня з педагогічної майстерності Марина Гриньова, а також борчині за рівні права людей Яніна Стемковська і Марина Погоріла.

Окрім змістовної дискусії відбулися змагання і майстер-класи в суб-фестивалях, таких як «Перша Леді», «Містер Студреспубліки», Music Live Awards, «Студентська мафія», поетичний «Леся-фесті», суб-фест живопису «Татлін-фест», суб-фест дизайну «Екстер-фест», «Нічна туса», «Денна туса», Фестиваль аматорського відео тощо.

У створеній на три дні державі «Студентська республіка» на виборах депутатів Студентського магістрату перемогу здобули Блок партій «Квінтесенція» і Партія «5Т». А Студентським мером Полтавщини став студент Полтавського державного медичного університету Олександр Мамай.

“Тепер полтавська команда прямує на фінал XXIII Міжнародної програми «Студентська республіка» і запрошуємо всіх, хто прагне, аби наша Україна стала Інакшою — долучитися до її реальних змін!”, – йдеться у повідомленні.

Студреспубліка проходила за підтримки Управління молоді та спорту Полтавської облдержадміністрації та Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради.

Перейти до вмісту