Ви тут:
Суспільство Україна 

Отримати всі необхідні дозволи та відкрити власний бізнес можна буде за однією заявкою, – Ігор Дядюра про “Е-підприємець”

Уряд розпочав реалізацію проєкту “Е-підприємець”, який надасть можливість підприємцям швидко отримувати всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності.

Про це повідомив заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, йдеться на сайті Міністерства.

“На сьогодні, щоб відкрити власний бізнес, українцям доводиться витрачати час і зусилля на отримання дозвільних документів, подання різних декларацій, відкриття банківських рахунків. Наприклад, для відкриття перукарні необхідно отримати 18 документів – від реєстрації бізнесу до вивіски. При чому  головною проблемою часто стає необхідність дотримання  принципу послідовності, тобто не можливо отримати документ №3, поки не отримав №1-2. В рамках реалізації “Е-підприємець”  отримати всі необхідні дозвільні документи можна буде за декілька кліків на порталі “Дія””, – зазначив Ігор Дядюра.

У експериментальному проєкті “Е-підприємець” буде реалізовуватись принцип “ланцюжка”. Наприклад, для відкриття деяких видів бізнесу потрібно відвідати понад 6 органів влади й отримати відповідні дозволи та висновки. Тепер подати заявку з пакетом  необхідних документів можна буде не виходячи з офісу.  Документи починають відразу обробляти, при чому на кожному етапі приймається кваліфікований електронний підпис від першого державного органу, який першим видає довідку. Підприємець  зможе відстежувати свою заявку і в кінці отримати повний пакет документів для започаткування  власної справи.

“Створення сприятливого бізнес-клімату в Україні – одне з ключових завдань міністерства. Підприємці мають розвивати свій бізнес, а не витрачати енергію – жодного Джоуля на обтяжливі бюрократичні процедури”, – додав заступник Міністра.

Перейти до вмісту