Ви тут:
Спорт Суспільство 

Олімпіада — 2020: українки вийшли до фіналу змагань з художньої гімнастики

У Токіо розпочалися змагання з художньої гімнастики.

Як повідомляє Суспільне.спорт, Україна на цих Іграх заробила максимальні три ліцензії: дві в індивідуальних змаганнях і одну групову. В особистій кваліфікації взяли участь 18-річна Христина Погранична та 17-річна Вікторія Онопрієнко – одні з наймолодших гімнасток змагань. Для обох ці Ігри стали першими в кар’єрі.

Обидві українки вийшли до фіналу, потрапивши до десятки найкращих. В історії України ще не було Олімпіади, де б представниці збірної не виступали у фіналі особистого багатоборства.

На відміну від інших змагань з художньої гімнастики, на Олімпійських іграх медалі розігруються лише в багатоборстві, тобто за сумою чотирьох виступів: із обручем, м’ячем, булавами та стрічкою. Фіналів у окремих видах на Олімпіаді немає.
Так само поки не є визнаною на міжнародному рівні чоловіча художня гімнастика, тож і на Олімпіаді нині змагаються лише жінки.
На Ігри відібралися 26 спортсменок. У кваліфікації вони також мали виконати вправи з усіма чотирма предметами. За сумою балів до фіналу багатоборства вийшли топ-10 найкращих.

Українки розпочинали виступи у кваліфікації з обруча. Христина Погранична якісно виконала вправу – на 24.6 бала, та ввійшла до топ-7 після першого виду. Загалом її вправа з обручем стала однією з п’яти найкращих у цьому відборі.
Замість особистої тренерки Ірини Рудої, на килим Христину виводила інша наставниця збірної – Іриша Блохіна. Онопрієнко супроводжувала Ірина Дерюгіна.

Вікторія Онопрієко виступала з новою вправою. Музику до обруча українці змінили впритул до старту Олімпійських ігор. Замість звичної в цьому сезоні вальсової композиції, в українки лунав роковий, але також ліричний трек – Who Wants To Live Forever гурту Queen. На постановку це не дуже вплинуло, а за виступ Онопрієнко отримала трохи нижчу оцінку, ніж партнерка за командою, – 23.8, і посідала 12-те місце.

Перейти до вмісту