Ви тут:
Суспільство Україна 

Ніагарський водоспад підсвітять у синьо-жовті кольори

Ніагарський водоспад, який знаходиться на кордоні США та Канади, підсвітять кольорами прапора України. Це буде приурочено до 30-ліття Незалежності України.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

У посольстві України в Канаді підкреслили, що найпотужніший водоспад Західної півкулі можна буде спостерігати наживо в українських кольорах 24 серпня о 22:00 за місцевим часом (25 серпня о 5:00 за київським часом) за посиланням.

“Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і могутній водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності. Ми раді розділити цей великий день з нашими канадськими друзями!”, – прокоментував Андрій Шевченко, посол України у Канаді.

Таку акцію ініціювало українське посольство.

Крім того, до Дня незалежності прапор України підніме мерія столиці Канади Оттави, а також низка інших канадських міст, зокрема Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредериктон, Кінгстон.

Українські святкування заплановані у десятках міст. В Едмонтоні українськими кольорами висвітлять міст “Хай Левел”, а у Фредериктоні – будівлю мерії.

У посольстві також повідомили, що у Києві на урочистостях до Дня незалежності та на саміті Кримської платформи Канаду представлятиме спікер Сенату Джордж Ф’юрі.

Перейти до вмісту