Ви тут:
Медицина Суспільство 

Необхідно отримувати і третю дозу вакцини CoronaVac, але тільки людям похилого віку, – розробник

Після введення двох доз китайської вакцини CoronaVac розробники оцінили вироблення імунітету. Тому стверджують, що необхідно вводити і третю (бустерну) дозу, але тільки людям віком від 60 років.

Про це повідомляє РБК-Україна.

“Бустерна доза є імуногенною і необхідна людям похилого віку, які пройшли вакцинацію двома дозами CoronaVac”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією розробників, через шість місяців після введених двох доз CoronaVac у літніх людей титри нейтралізуючих антитіл істотно знижуються. А третя доза швидко викликає стійкий імунну відповідь.

Читайте також: У МОЗ планують скоротити термін між введенням доз вакцин проти COVID-19

Третя доза вакцини, яку вводитимуть через 8 місяців або більше після другої дози, значно підвищить рівень антитіл.

Нагадаємо, у Pfizer та BioNTech заявили, що необхідно вводити третю дозу вакцини. Також є інформація, що Moderna і Pfizer підвищили ціни на свої вакцини від коронавірусу.

За останню добу в Україні виявили 300 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Всього, з початку карантину, інфікувались COVID-19 – 2 259 451 особа, одужало – 2 191 202 особи. Вакцинували проти COVID-19 за добу більше 50 тисяч людей, повністю імунізовані (отримали дві дози) – 2 401 647 людей.

Перейти до вмісту