Ви тут:
Суспільство Україна 

На території ОРДЛО зникли безвісти 258 осіб, з них 67 військових – МЗС

Згідно з інформацією Уповноваженої Верховної Ради  із прав людини Людмили Денісової зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 людей, зокрема 67 військовослужбовців та резервістів.  

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України до Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень, пише “Прямий”.

У відомстві підкреслили, що з моменту російської окупації щонайменше 44 людей стали жертвами насильницьких зникнень на території окупованого Криму та Севастополя. Доля 15 з них досі залишається невідомою.

“Серед них: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арсен Алієв, Ервін Ібрагімов, Ескендер Ібраїмов, Ескендер Апселямов, Руслан Ганієв, Арлен Терехов”, – резюмували в МЗС.

“Переважна більшість цих людей є проукраїнськими активістами, які відкрито виступали проти російської окупації”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що наразі прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво у 112 кримінальних провадженнях за 173 фактами насильницького зникнення, позбавлення волі та викрадення людей.

“У переважній більшості випадків були виявлені факти, які свідчать про причетність російської окупаційної адміністрації до зникнень. Зафіксовані також численні випадки залякувань родичів зниклих та свідків. За даними УВКПЛ, російська окупаційна адміністрація не проводить ефективного розслідування жодного із злочинів”, – йдеться в повідомленні.

Перейти до вмісту