Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині виявили 24 працівники, працю яких використовували незаконно

На Полтавщині протягом місяця інспектори Держпраці виявили неофіційну зайнятість 24 працівників. Такі факти представники Управління Держпраці у Полтавській області зафіксували під час перевірки трьох суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері будівництва.

“На одному будівельному майданчику зафіксовано 15 неофіційних працівників, серед яких двоє неповнолітніх, на другому підприємстві – 4 неоформлених, а на третьому – 5, двоє з яких неповнолітні”, – йдеться у повідомленні на сайті Полтавського обласного центру зайнятості.

Загалом, в Україні з початку інспекційної кампанії розпочато 1678 інспекційні заходи та виявлено 5026 працівників, допущених до роботи без оформлення трудових відносин. Традиційно неоформлених працівників виявлено найбільше у сферах торгівлі, організації харчування та сільському господарстві.

57% від загальної кількості незадекларованих працівників виконували роботу на користь фізичних осіб – підприємців. Платники єдиного податку першої – третьої групи використовували працю 2654 осіб без укладення трудових договорів. 550 працівників працювали у фізичних осіб, які не зареєстровані у якості суб’єктів господарювання.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту