Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині учні 1-11 класів забезпечені підручниками на 100%, – Віта Ковальська

1 вересня освітній процес розпочнеться у 525 закладах загальної середньої освіти різних типів та форм власності. На Полтавщині створено 83 опорні школи з 68 філіями. Також планують створити ще 3 опорні школи. 

Учні 1-11 класів забезпечені навчальною літературою на 2021/22 навчальний рік на 100%, повідомила під час апаратної наради директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

Крім того, у межах програми Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” триває розбудова освітньої інфраструктури у 6 школах та 3 закладах дошкільної освіти. За словами Віти Ковальської, у 2021 році планують освоїти 266 мільйонів гривень, зокрема, 187 мільйонів – кошти державного бюджету, 66, 3 млн грн місцевих бюджетів, 12 млн грн – кошти програми Європейського союзу (MO.GE.DI.CO).

“Завершені роботи з реконструкції Лубенського дитсадка “Берізка” та Миргородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9, – повідомила Віта Ковальська. – До кінця року планується завершити роботи з реконструкції у 7 закладах загальної середньої та дошкільної освіти”.

Також у межах проєкту “Спроможна школа для кращих результатів” в області передбачено освоєння субвенції в сумі 40 млн грн. Створено архітектурну доступність приміщень та забезпечено можливість для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю у 78% закладів загальної середньої освіти.

На початку 2021 року за кошти державної субвенції придбали 50 комплектів навчального обладнання для відповідних дисциплін та 5 комплектів STEM-лабораторій для 43 закладів загальної середньої освіти.

Крім того, в області започаткована та вже впроваджується нова система здорового харчування в закладах загальної середньої освіти, діє Регіональна програма “Дітям Полтавщини – якісне харчування” на 2021 – 2024 роки. На реалізацію якої передбачено 55,9 млн грн, у тому числі 41 млн грн – з обласного бюджету.

Нагадаємо, прогнозована кількість учнів у Полтавській області, які 1 вересня підуть до школи, наразі становить 137 тис. (минулого року було майже 138,5 тис.). Зокрема, першокласників – майже 13 тисяч.

Перейти до вмісту