Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині працюють 637 дитячих садочків, щороку кількість груп в них збільшується , – Дмитро Лунін

За останні три роки черга на вступ до дитячих садочків Полтавщини значно зменшилась.

Про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

“Якщо в 2018 році у черзі перебувало 1084 дитини, то на 1 серпня 2021 року зарахування до закладів дошкільної освіти очікувало 147 дітей.  Завдяки проведеній роботі з розширення мережі у закладах дошкільної освіти створено 225 додаткових місць (у 2019 році кількісний показник вихованців на 100 місць становив 115 дітей, у 2020 році – 104)”, – сказав Дмитро Лунін.

За його словами, минулого року в області запрацювали чотири нові садочки: два у Лубенській громаді, по одному у Коломацькій та Новоселівській. У Полтаві відкрили новий приватний дошкільний заклад і добудували садок «Дивограй», де створено 6 груп на 110 місць. Також додаткові групи з’явилися у садочках Мачухівської, Шишацької та Опішнянської громад.

Читайте також: Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою закривати не планують, – Полтавська ОДА

Загалом у Полтавській області функціонують 637 ДНЗ різних типів та форм власності, з них 199 – у міській місцевості, 438 – у сільській. Дошкільною освітою охоплено 39 тисяч вихованців, що становить 90,1% .

“Цього року в межах програми Президента України Володимира Зеленського “ВеликеБудівництво” проводиться реконструкція 6 шкіл і 3 дошкільних закладів. Уже завершені роботи в Лубенському ДНЗ №9 “Берізка”, – відмітив Лунін.

Перейти до вмісту