Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині близько 60% об’єктів готові до опалювального сезону

У Полтавській області до опалювального сезону житлові будинки підготували на 61%, заклади соціальної освіти — на 59%, навчальні заклади — на 56%, дошкільні заклади — на 52%.

Про це повідомив під час апаратної наради у Полтавській ОДА начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Едуард Рева.

“Середній відсоток готовності об’єктів ЖКГ області до опалювального сезону – 60%. Є “просідання” щодо мереж. Найближчим часом роботи вже розпочнуться. Проблемним залишається питання забезпечення опаленням мешканців 109-го мікрорайону у Полтаві. Також невирішеним є підготовка трьох теплогенераторних у Карлівці”, – зазначив Едуард Рева.

ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго”, яке обслуговує жителів Полтави, Карлівки, Машівки та Решетилівки, вже підготувало 87% котелень.

“На балансі підприємства знаходиться 91 котельня й теплогенераторна у Полтаві, Карлівці, Машівці та Решетилівці. Підготовка триває до затвердженого графіку. На 9 серпня уже підготували 77% котелень, 79% центральних теплових пунктів та 92,3% мереж. Продовжуємо реконструкцію котельні, що на вулиці Шведська Могила у Полтаві”, – зазначив генеральний директор ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Олександр Олексенко.

За словами директора Департаменту освіти і науки ОДА Віти Ковальської, наразі до опалювального сезону підготували 52,5% дитсадків та 56,6% навчальних закладів.

Щодо закладів соціальної сфери, паспорти готовності до роботи в осінньо-зимовий період отримали три установи, повідомила в.о.директора Департаменту соціального захисту ОДА Ніна Черняк.

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак зазначив, що на сьогодні котельні й теплогенераторні медзакладів готові на 86%, теплові пункти — на 81%.

Щодо відновлення теплопостачання у 109-ому мікрорайоні Полтави, то наразі вже розробили дорожню карту. Зокрема, у планах відновити роботу котельні турбомеханічного заводу, змонтувати мережі й встановити котел.

“Темпи підготовки потрібно нарощувати”, – наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Перейти до вмісту