Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині асфальтування доріг місцевого значення завершать до 1 вересня, — Олексій Басан

До кінця серпня на Полтавщині завершать асфальтування доріг місцевого значення, а реконструкцію мостів — до кінця року.

Про це повідомив під час апаратної наради 2 серпня директор Агентства місцевих доріг у Полтавській області Олексій Басан.

“Цьогоріч у межах програми “Велике будівництво” в області передбачено ремонт 13 доріг та 1 мосту. 83% – капітальний ремонт та реконструкція, 17 — поточний середній ремонт”, – розповів Олексій Басан.

Зокрема, дорога Миргород – Велика Багачка — Поділ — один з найбільших об’єктів. На сьогодні відремонтовано більше 7 км з 11 км.

Дорога Мала Рублівка — Рунівщина. Роботи виконані на 57%. Загалом буде відремонтовано понад 21 км.

Дорога Чорнухи – Лубни відремонтована на 82%. До кінця серпня повністю завершать ремонт дороги. Крім того, ще триває реконструкція чотирьох мостів.

Читайте також: На Полтавщині ремонтують міст через Сулу на дорозі Бориспіль-Маріуполь

За словами Олексія Басана, ремонт дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський у межах Полтави виконаний на 20%. Планують відновити 130 м дороги.

Крім того, ще не розпочали ремонт доріг Диканька – Решетилівка, Кременчук – Власівка та Кременчук – Манжелія.

Олексій Басан зазначив, що на сьогодні ремонт доріг завершили на 60-70%.

“Асфальтування доріг плануємо закінчити до 1 вересня, до кінця року — мости. На сьогодні виконання робіт становить близько 60-70%. До кінця серпня плануємо  “вийти” на 92-94%. Щодо ямкового ремонту, то до кінця цього місяця плануємо його закінчити”, – зазначив Олексій Басан.

На ремонт доріг державного значення у межах Полтавщини виділили понад 4 млрд 627 млн грн, з яких використано — 2 млрд 607 млн грн, розповів начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький.

“До кінця серпня плануємо завершити ремонт на дорозі Полтава – Красноград. На дорозі Лубни – Миргород – Опішня тривають роботи щодо відновлення дорожнього покриття у Великих Сорочинцях”, – зазначив Іван Краповницький.

Також він розповів про реконструкцію Кременчуцького мосту. Наразі завершується етап проєктування. Ще протягом двох місяців триватиме експертиза.

“Кременчуцький міст – найбільший інфраструктурний об’єкт за часів незалежності України, який тут буде реалізований. Його загальна вартість — понад 11 млрд грн”, – зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, до кінця жовтня планують завершити ремонт на 342-346 км дороги М-03 Киїів – Харків – Довжанський.

“Під питанням лише розв’язка біля Супрунівки. Якщо роботи цьогоріч не встигнемо, то наступного року уже точно завершимо”, – додав Іван Краповницький.

Перейти до вмісту