Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Минулої доби збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню, – штаб ООС

Протягом минулої доби, 2 серпня, зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Поблизу населеного пункту Опитне окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру. Неподалік Причепилівки противник вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Біля Південного та Новолуганського російські найманці обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. У районі Світлодарська ворог застосовував станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Поблизу Оріхового російські окупанти здійснювали обстріли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

На 7 годину ранку, 3 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Біля населеного пункту Золоте-4 збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту Світлодарськ ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Луганського противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

“Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – йдеться у повідомленні.

Упродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3941 транспортний засіб, 3943 осіб, з яких 3820 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 3 особи. Виявлено 39 адміністративних правопорушень. Поліцейськими розкрито 36 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1487 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 2011 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» – 245 і 347 відповідно.

Перейти до вмісту