Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Мешканцям Терешківської громади нагадують про обов’язкове укладення угоди на вивезення твердих побутових відходів

Мешканцям Терешківської територіальної громади нагадують про необхідність обов’язкового укладання угоди на вивезення твердих побутових відходів.

Як зазначили у сільській раді, укладення угоди на вивезення твердих побутових відходів є обов’язковим. Несплата за надані послуги з вивезення сміття є адміністративним правопорушенням та тягне за собою штрафні санкції. Велике прохання до мешканців нашої громади також виконувати правила користування сміттєвими баками.

“Кожен власник приватного домоволодіння та квартири має укласти угоду «Про надання послуг з вивезення побутових відходів» та своєчасно сплачувати за ці послуги. Укласти угоду можна у КП «ЖЕО» Терешківської сільської ради з 8.00 до 17.00 в робочі дні. Телефони для довідок: 55-30-26; 55-30-27; 098-306-50-15; 066-99-44-960”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають угоди з надавачем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти угоду про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перейти до вмісту