Ви тут:
Суспільство 

Кількість нових заражень зростає значно швидше, ніж торік: у Німеччині починається четверта хвиля COVID-19

Експерти Інституту імені Роберта Коха (RKI) повідомили про початок четвертої хвилі епідемії COVID-19 в Німеччині. Такі висновки містить оприлюднений ввечері четверга, 19 серпня, щотижневий звіт інституту.

Про це повідомляє DW.

“Число випадків захворювання знову зростає вже з початку липня 2021 року і, таким чином, зростання відбувається значно раніше і швидше, ніж торік”, – йдеться в документі.

Як зазначається у звіті, впродовж тижня частка позитивних результатів проведених ПЛР-тестів збільшилася з чотирьох до шести відсотків. За основу аналізу було взято близько пів мільйона результатів ПЛР-тестів, проведених протягом тижня майже 200 лабораторіями.

Особливо багато випадків зараження спостерігається серед молодих вікових груп.

“Нині це явно свідчить про початок четвертої хвилі, що набирає обертів, особливо завдяки зараженням серед молодого дорослого населення”, – зазначили автори звіту. Домінує серед нових випадків дельта-варіант коронавірусу, який вважається більш заразним.

Торік аналогічна ситуація щодо зростання випадків заражень серед молоді спостерігалася значно пізніше – наприкінці вересня й на початку жовтня, підкреслили в інституті.

Крім того, вірусологи констатували, що вже кілька тижнів поспіль спостерігається стале зростання загальнонаціонального тижневого показника виявлення нових випадків зараження коронавірусом. Якщо тижнем раніше, 12 серпня, цей показник був на рівні 27,6 нових випадків на 100 тисяч населення, то станом на 19 серпня фіксувався рівень у 44,2 випадка на 100 тисяч населення. Однак уже на ранок п’ятниці, 20 серпня, цей показник зріс до 48,8.

Перейти до вмісту