Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Фахівці виявили несподівану користь занять спортом у вечірній час

Люди, які відвідують спортзал пізно ввечері, можуть отримувати максимальні переваги.

Вчені з Норвезького університету наук і технологій опублікували в журналі Diabetologia дослідження, яке показало несподівану користь занять спортом у вечірній час, пише newsyou.info

Зокрема, один з героїв цього дослідження займається в тренажерному залі 6 раз в тиждень, виконуючи вправи з обтяженнями. Зазвичай він відвідує зал в інтервалі з 10 вечора до півночі. Деякі друзі вважають його божевільним, оскільки в цей час вони сплять.

Але нічні розклади тренувань підходять для завантаженого роботою батька двох дітей. І ось тепер підтверджено, що ці вправи представляють додаткову користь для здоров’я. Автори дослідження спостерігали за рівнем глюкози в крові чоловіків з надмірною вагою, які дотримувалися дієти з високим рівнем жирів. Протягом 5 днів вони виконували високоінтенсивні інтервальні тренування. Деякі робили їх в 6:30 ранку, а деякі — в 6:30 вечора.

Ранкові та вечірні вправи покращували фізичну форму і процес засвоєння кисню. Але лише вечірні навантаження знижували рівні холестерину і глюкози в нічний час. А саме це допомагає спалювати жир.

Щоправда, дослідникам тепер необхідно перевірити свої висновки на жінках.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту