Ви тут:
Суспільство 

Евакуювали понад 800 людей: ще в одній із країн Середземномор’я спалахнули масштабні лісові пожежі

В Іспанії через лісові пожежі 15 серпня у двох регіонах евакуювали щонайменше 800 людей.

Про це повідомляє hromadske.radio з посиланням на Associated Press.

Два літаки, гелікоптер і майже 200 пожежників відправили в провінцію Авіла в центральній Іспанії для гасіння двох окремих пожеж.

Зазначають, що надзвичайно посушливі умови та екстремальна спека збільшують ризик виникнення нових пожеж.  За даними державного метеорологічного агентства, в Іспанії в суботу, 14 серпня, спостерігалася найвища зафіксована температура, коли на Піренейському півострові стовпчик термометра сягнув позначки у 47,4 градусів за Цельсієм. А відносна вологість упала до 8% в Авілі, що призвело до виникнення умов “порохової бочки”.

На кадрах, опублікованих вогнеборцями в цьому регіоні, видно літаки, які скидають воду на охоплені вогнем сільськогосподарські споруди. Червоний Хрест Іспанії публікує фото, на яких співробітники служби екстреної допомоги доставляють літніх людей у безпечне місце.

Читайте також: Українські надзвичайники повернулися після гасіння лісових пожеж у Туреччині

Регіональний уряд Кастилії й Леону евакуював людей з кількох сіл. Приватне агентство Europe Press інформує, що понад 500 людей доправили в спортивний об’єкт, щоб сховати їх від вогню, який знищив 5 тисяч гектарів лісу.

У східній частині Іспанії у Валенсії гроза спричинила пожежу, внаслідок якої, за даними місцевої влади, евакуювали село Азуебар, де мешкають 300 людей.

Нагадаємо, нині від лісових пожеж потерпає Греція, Італія, Туреччина, Алжир. Також пожежі охопили Якутію.

Фото: twitter

Перейти до вмісту