Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Для директорів закладів дошкільної освіти розробили порадник щодо внутрішньої системи забезпечення якості освіти

До нового 2021/2022 навчального року в межах державно-приватно-громадського партнерства Державна служба якості освіти України спільно з Асоціацією працівників дошкільної освіти та Цифровим видавництвом МЦФЕР розробили електронний порадник для директора закладу дошкільної освіти “Як створити та розбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти”.

Про це повідомили в Управлінні Державної служби якості освіти у Полтавській області.

“Кожен керівник і педагогічний колектив дитячого садка, його засновник мають прагнути створити якісний заклад дошкільної освіти. Для Державної служби якості освіти це те місце, де дитина почувається радісною і щасливою, де розвиваються і розкриваються її здібності й таланти. А це залежить від багатьох чинників: професійних працівників, які добре знають свою справу і люблять дітей, безпечного та розвивального освітнього середовища, ефективно налагодженого освітнього й управлінського процесів”, — зазначив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

Електронний порадник містить:

-рекомендації щодо створення й розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти;

-настанови з питань самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів;

-практичні кейси з життєдіяльності закладів дошкільної освіти.

Порадник доповнено корисними порадами та посиланнями, зразками документів тощо. Крім того, він щороку оновлюватиметься з огляду на нові досягнення у сфері забезпечення якості дошкільної освіти.

Основними перевагами електронного порадника є:

-інтерактивний зміст — перехід до тієї чи тієї частини порадника в один клік;

-гіперпосилання на нормативні документи, посібники тощо;

-відео та записи вебінарів;

-додатки, які можна скачати та роздрукувати (пам’ятки, таблиці, анкети, чеклісти, документи, плакати тощо);

-можливість скачати ту чи іншу статтю й адаптувати її зміст під потреби вашого закладу з урахуванням особливостей його діяльності. Так маєте змогу створити індивідуальний порадник для свого закладу, додавши до нього унікальні практики з того чи того напряму діяльності;

-адаптованість під мобільну версію — зручно читати зі смартфону.

Нагадаємо, що 2-3 вересня 2021 року відбудеться онлайн-марафон з питань розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти.

Перейти до вмісту