Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Бюджет участі Полтавської області -2021: на конкурс подали 170 проєктів

20 серпня завершився прийом проєктів на цьогорічний Бюджет участі Полтавської області. Всього подали 170 проєктів, з ними можна ознайомитись на порталі Smart Region Полтавської області за посиланням.

Як повідомили в Інвестиційному відділі Полтавської обласної ради, проєкти надсилали з 50 територіальних громад. Найбільше проєктів надіслали з чотирьох громад – Хорольської (23), Лубенської (9), Решетилівської (6), Шишацької (5).

Не подавали ініціатив: Гребінківська, Гадяцька, Горішньоплавнівська, Оболонська, Новосанжарська, Новогалещинська, Мартинівська, Ланнівська, Комишнянська, Сергіївська громади.

Найпопулярніші напрями, за якими подавали проєкти, стосується комунального господарства (37 %), освіти та культури (26 %), спорту і туризму (19 %).

Читайте також: Триває реєстрація на “Шкільний громадський бюджет Camp 2021”

Нині усі подані проєкти на Бюджет участі до 14 вересня перебуватимуть на стадії розгляду експертами. Після цього розпочнеться голосування, яке триватиме до 30 вересня.

Нагадаємо, у Полтавській облраді визначили обсяг фінансування з обласного бюджету для проєктів сільських, селищний та міських рад. Фінансування здійснюється з обласного та міського (сільського чи селищного) бюджетів: 50% на 50%. Орієнтовна вартість одного проєкту – 200 тисяч гривень (до 100 тис. з обласного бюджету).

Шляхом відкритого голосування робоча група підтримала варіант фінансування проєктів відповідно до кількості громад:

2,4 млн грн — для сільських громад, яких на Полтавщині – 24;

2 млн грн — для 20 селищних;

1,6 млн грн — для 16 міських громад.

Перейти до вмісту